Du har lige startet dit eget ApS, og nu skal du have fat i en virksomhedskonto til dit selskab. Der er faktisk en række ting, du skal være opmærksom på, inden du vælger en bank. Hvis du gerne vil spare penge på gebyrer, så er det virkelig her, hvor du skal være meget opmærksom. Bankerne i Danmark tager nemlig meget høje gebyrer fra virksomhederne, hvis man ikke er påpasselig. I denne artikel kommer vi ind på, hvordan du får en billig virksomhedskonto eller erhvervskonto, som man også kalder det.
Hvad koster en erhvervskonto?
Hvis du stiller spørgsmålet “hvad koster en erhvervskonto?”, så er du langt fra den eneste. Det har længe været praksis, at bankerne ikke offentliggør deres priser på nettet. Dette kan skyldes mange ting, men hvis du ikke kender prisen, så kan de nemt give dig en alt for høj pris – og dette er sket før.
Læser du med på hjemmesiden Amino, så har du måske allerede læst, at en bruger har skrevet, at en virksomhed skulle betale hele 50.000 kroner i oprettelse på en erhvervskonto. Det er simpelthen alt for meget, og det er langt over normalen. Du kan i gennemsnit forvente en pris på oprettelsen på omkring 2000 kroner, hvis du ikke vælger en bank, hvor det er gratis.
Hvorfor skal man have en erhvervskonto? Kan man undgå det?
Hvis du har et ApS, så kan du ikke undgå at have en erhvervskonto. Det er ikke muligt at køre en virksomhed med kontanter, og du skal forresten også have en NemKonto tilknyttet til dit selskab. Denne konto bruges til at modtage penge fra det offentlige, og det kan være alt muligt. Hvis du lige har stiftet dit selskab, så har du nok en masse udgifter med moms på. Du kan få momsfradrag, og hvis du køber for mere end du sælger for, så får du jo refusion på din NemKonto.