En ramen-ramme er et vigtigt redskab for alle, der ønsker at genskabe den perfekte skål hjemmelavet ramen. En ramen-ramme er en rektangulær træ- eller metalstruktur, der holder ingredienserne og bouillon på plads, når de lægges i en traditionel skål. Rammen kan bruges både til at holde ingredienserne adskilt, mens de koger, og til at hjælpe med at skabe en cirkulær form, når den færdige ret skal anrettes. Når du laver din egen hjemmelavede ramen, er der flere trin, du skal tage:
1. Start med at forberede alle dine ingredienser – som nudler, kød, grøntsager, æg og bouillon – før du begynder at samle dem – find ramen nudler.
2. Læg et ark pergamentpapir over toppen af din ramenramme. Dette vil forhindre, at eventuelle ingredienser fra der klæber til rammen.
3. Læg dine ingredienser på pergamentpapiret, og læg dem i et cirkulært mønster, så de passer fint ind i rammen.
4. Hæld din tilberedte ramen-bouillon over ingredienserne, og lad det hele simre i 3-5 minutter, indtil det hele er gennemkogt.
5. Fjern forsigtigt pergamentpapiret under rammen, og server din hjemmelavede ramen i en skål, idet du sørger for ikke at spilde noget af bouillonen eller ingredienserne, når du flytter den fra rammen til dens endelige destination.
Ved at følge disse enkle trin kan du lave en lækker og autentisk skål med hjemmelavet ramen ved hjælp af en ramen-ramme!
Det kan være en sjov og givende oplevelse at lave din egen ramen
Til at begynde med skal du samle de vigtige ingredienser, der indgår i enhver god ramen-opskrift: nudler, bouillon og krydderier. Typen af nudler, der bruges i ramen, kan variere meget – fra forkogte instantnudler til friske udon- eller soba-nudler. Dit valg af bouillon er også vigtigt, da det vil påvirke smagen af din færdige ret. Almindelige bouilloner til ramen er miso, tonkotsu (svineben), shoyu (sojasauce) og shio (salt). Endelig kan man anvende en række krydderier som f.eks. hvidløg, ingefær, sesamolie, mirin (sød risvin), sake (risvin) og sojasauce for at give din ramen sin karakteristiske smag.
Når du har alle dine ingredienser, er det næste skridt at forberede dem til tilberedning. Hvis du har nudler, skal du måske koge dem eller lægge dem i blød i varmt vand i et par minutter, før du tilsætter dem til bouillonen. Du skal også sautere løg og hvidløg sammen med eventuelle grøntsager, som du bruger, for at fremhæve deres smag. Bland til sidst krydderierne sammen og hæld dem i gryden sammen med bouillon og de øvrige ingredienser.
Bring det hele op til en lav simrer og lad det hele koge i mindst 15-20 minutter, mens du rører af og til, så alle smagene blandes sammen. Når du er klar, kan du hælde noget af suppen op i skåle og toppe med nori i skiver (tang), kogte æg, svinekam og/eller andre toppings, som du foretrækker. Med nogle få enkle trin og ingredienser kan du lave din egen hjemmelavede ramen, der helt sikkert vil tilfredsstille dig! God fornøjelse!